Gasten

Gastsprekers

 

 

In de ochtend zijn er twee gastsprekers: Jan Hoevenaars en Thomas Rasmussen. In de middag verzorgt naast Rasmussen ook Noya Nachmany een workshop.

 

 Lees hieronder meer over hen 

Eéndaags congres - 26 oktober 2019

ONZE GASTEN

Thomas Rasmussen - Jan Hoevenaars - Noya Nachmany

 

Thomas Rasmussen

 

Lezing en workshops

Thomas Rasmussen staat aan het hoofd van het Deense Upledger Instituut, van waaruit hij, met zijn visie Craniosacraal Therapie als complementaire behandelmodus in Denemarken helpt te ontwikkelen.

 

Thomas is een gecertificeerde Upledger therapeut en hij is daarbij ook internationaal docent voor het Upledger Instituut. Tevens verricht hij wetenschappelijk onderzoek teneinde Craniosacraal Therapie verder te verklaren en te ontwikkelen.

 

Thomas woont en werkt in de omgeving van Kopenhagen. Hij runt daar een kliniek voor Manuele Geneeskunde, waarbij het Upledger paradigma de kern en primaire benadering is van het onderzoeken en behandelen van een breed spectrum aan patiënten.

 

De achtergrond van Thomas is zeer divers, zowel in de wetenschap als in manuele therapie-vormen.

Hij heeft een Ph.D in geneeskunde, een MSc. in scheikunde, een BSc. in biochemie en een BSc. in biologie. Thomas houdt zich al sinds 1984 bezig met medische wetenschap en ‘evidence based’ geneeskunde.


Cranial Rhythmic Movements,
Fascia, Fluids and Consciousness


Thomas zal tijdens zijn betoog over zijn onderzoek naar cs-ritme uitweiden, maar er wordt ook uitleg gegeven over en relaties gelegd met laaggradige ontstekingen, fascia, inzicht in de structuur van het interstitium en  het recent ontdekte glymfatische systeem in de hersenen.


Verder zal hij ook ervaringen uit de praktijk met ons delen, die op de resultaten van het onderzoek betrekking hebben.

Welk onderzoek zul je je misschien afvragen?
Gedurende een aantal jaren heeft Thomas Rasmussen samen met zijn team diepgaand onderzoek naar craniale ritmes gedaan. Zij hebben deze nauwkeurig gemeten. Deze metingen werden verricht op mensen, zowel in rust als tijdens het behandelen. Er is specifiek voor dit onderzoek een software systeem ontwikkeld, waarop ultra-gevoelige meetapparatuur werd aangesloten.

Wij hebben ook een primeur! Ten tijde van het plaatsvinden van ons symposium, zal inmiddels een research zijn afgerond, waarbij bewustzijn in het geheel van deze materie is opgenomen. Dit wordt voor het allereerst op ons symposium gepresenteerd!

Thomas zal zijn lezing en workshop in het Engels houden. Hij wordt hierbij ondersteund door een collega, welke Engels sprekend van geboorte is maar ook Nederlands spreekt en kan vertalen.

Jan Hoevenaars

 

Lezing

Jan Hoevenaars was apotheekhoudend huisarts, opleider huisartsgeneeskunde en docent cardiovasculaire geneeskunde, ouderengeneeskunde en complementaire geneeskunde aan verschillende universiteiten en hogescholen. Momenteel is hij werkzaam als docent bij KBO Brabant. Behalve (huisarts)geneeskunde studeerde hij homeopatische geneeskunde en deed hij de opleiding tot acupuncturist.


Lees hier van Jan Hoevenaars 'Omgaan met gezondheid en genezing in het universum van de kwantumfysica' Kwantumgeneeskunde, de nieuwe wetenschap van gezondheid en genezing!? Fictie of werkelijkheid?

Noya Nachmany

 

Lezing en workshops

Noya Nachmany is Somatic Movement Educator & Therapist, Dance-Movement Therapist, Stemvork-therapeut en klanken-Resonance-meditatie-facilitator en -speler. Ze is Body-Mind Centering®, Anatomy-Train® en MAT® - Movement Analysis Technology Practitioner naast Yoga, Pilates en Dans docente, allemaal perspectieven van Somatics Studies en beoefening.  Ze is een erkend en geregistreerd professional in Nederland en internationaal.


In haar Somatics werk is ‘Cellulair Awareness’ de lijdraad. Ze integreert ‘ervaringsgerichte anatomie & fysiologie’ met klanken, aanrakingen en beweging. Haar uitgangpunt is de fysieke vorm zoals beweging, dans, Yoga of Pilates om het lichaam binnen te gaan welk In de diepte, het volgen van intern en extern cellulair bewustzijn nadert door het proces van Bewegingseducatie®. In 2009 heeft ze haar werkwijze: Inner Dance® Bewegingseducatie® geregistreerd waar aanraking en waarneming, het gebruik van de zintuigen zijn ook geïntegreerd in de benadering voor bij het begeleiden van groepstherapie processen en individuen.


Haar persoonlijke ervaring met Dans en fysieke letsels als professioneel moderne-dans danseres, met kanker, chronische pijn en fibromyalgie later in haar leven, leidde naar zelfonderzoek door te richten op het vinden van een innerlijke steun. Beseffen dat onze geest alle lichaamscellen van alle lichaamssystemen controleert en samen een meegaande ondersteuning biedt voor het integratieproces en de activering van cellen. Het sturen van actief cellulair bewustzijn vormt een basis in het begrijpen van belichaming en zelfgenezing in haar werk.


In 1994 richtte ze haar bedrijf Inner Dance® Bewegingseducatie® op, waarbij ze haar werk toepaste op verschillende gebieden, zoals de Podiumkunsten, geneeskunde, sport, sociale wetenschappen en kunsteducatie.


Zij is een vaste docent aan verschillende educatieve trainingsprogramma's en bewegingsinstituten. Jaarlijks presenteert ze op congressen in binnen- en buitenland.


Ze heeft 6 jaar in de VS als raadslid in het bestuur van de Body-Mind Centering ® Association (BMCA) gewerkt en daarnaast ook de functie van European Representatief bekleed tot medio 2015. Ze heeft de eerste twee Congressen van de BMCA in Europa geïnitieerd en georganiseerd: in Estland en in België. 

CONTACT

 

Contactpersoon

(namens de NCSV en de UCN): Wim Meijerink

 

Voor dringende zaken: 06 28 37 02 74


Email: info@cranio2020.nl

DATUM & LOCATIE

 

Zaterdag 26 oktober 2019


Conferentiecentrum Drakenburg

Dr. Albert Schweitzerweg 1

3744MG  Baarn

 

SOCIAL MEDIA

NCSV geaccrediteerd in cluster 1
RCN geaccrediteerd in cluster 4

(cluster 1 is aangevraagd)


Copyright 2019 © All Rights Reserved