Workshops

Workshops

 

 

's Middags geven Thomas Rasmussen en Noya Nachmany ieder twee keer hun eigen workshop. Door 'splitsing en switching' behouden we een werkbare hands-on groep.


 Lees hieronder meer over de workshops 

Eéndaags congres - 26 oktober 2019

DE WORKSHOPS

door Thomas Rasmussen & Noya Nachmany

 

Thomas Rasmussen

 

Cranial Rythmic Movements, Fascia, Fluids and Consciousness


Noya Nachmany

 

Workshop

Cellulaire belichaming

Cranial Rhythmic Movements,

Fascia, Fluids and Consciousness


Thomas zal tijdens zijn betoog over zijn onderzoek naar cs-ritme uitweiden, maar er wordt ook uitleg gegeven over en relaties gelegd met laaggradige ontstekingen, fascia en twee recent ontdekte systemen in het lichaam: t.w. het interstitium als orgaan en het glymfatische systeem. Kennis over deze systemen is voor de craniosacraal therapeut van groot belang.

 

Verder zal hij ook ervaringen uit de praktijk met ons delen, die op de resultaten van het onderzoek betrekking hebben.

 

Welk onderzoek zul je je misschien afvragen?

Gedurende een aantal jaren heeft Thomas Rasmussen samen met zijn team diepgaand onderzoek naar craniale ritmes gedaan. Zij hebben deze nauwkeurig gemeten. Deze metingen werden verricht op mensen, zowel in rust als tijdens het behandelen. Er is specifiek voor dit onderzoek een software systeem ontwikkeld, waarop ultra-gevoelige meetapparatuur werd aangesloten.

 

Wij hebben ook een primeur! Ten tijde van het plaatsvinden van ons symposium, zal inmiddels een research zijn afgerond, waarbij bewustzijn in het geheel van deze materie is opgenomen. Dit wordt voor het allereerst op ons symposium gepresenteerd!

 

Workshop

Zijn research heeft o.a. tot gevolg gehad dat Thomas een praktische benadering heeft ontwikkeld om specifiek met genoemde systemen in contact te komen en te behandelen. In de middag, tijdens de twee wissel-workshops, zal o.l.v. Thomas e.e.a. in de praktijk worden gebracht. Je gaat het ervaren.

 

Thomas zal zijn lezing en workshop in het Engels houden. Hij wordt hierbij ondersteund door een collega, welke Engels sprekend van geboorte is maar ook Nederlands spreekt en kan vertalen.


Cellulaire belichaming

een dynamische Lichaam-geest-bewegingsdialoog


Stel je voor: Hoe geweldig zou het zijn altijd (=staat van zijn) vitaal, flexibel, energetisch en gezond van lichaam en geest te voelen ongeacht leeftijdsveranderingen, ziekte of gewoon moe zijn na een werkdag?! Hou deze gedachte vast…😉


Beweging is onze eerste taal. Dans is de poëzie van die taal. Om een stromend, vloeiend mens te zijn, is het nodig met gemak, flexibiliteit, kracht en expressie te bewegen. Hoewel we vaak denken dat bij dansen, of ook bij andere bewegingsvormen, alles slechts gebaseerd is op het gebruik van de spieren, spelen álle lichaamssystemen en het hele lijf een belangrijke rol in de ondersteuning en articulatie van onze lichaamsexpressie door een breed scala aan bewegingskwaliteiten, bewustwording en bewustzijn te geven..


In deze workshop zullen we gaan onderzoeken hoe we ons bewustzijn kunnen openen voor de expressieve basis van onze cellen. Ervaringen zullen worden getrokken uit alle lichaamssystemen naast hun beweging – expressie ontwikkeling en de toepassingen van interne beweging (in het lichaam) en van externe beweging (in de ruimte).


Het onderzoeken van deze processen door middel van een belichaming van de beweging reflecteert diepgaand hoe cellen en celmembraan zich gedragen, relateren, bewegen, verbinden en ademen. Ook hoe ruimtes tussen cellen en de interstitiële vloeistof reageren op beweging, op klank, op aanraken en op stilte. Het opent een pad voor een natuurlijke, moeiteloze stroom van energie waarin zintuigen ontwaken.


Ook bewust zijn van ons herinneren, ons scheppingsproces (embryologie) over onszelf welk ons leidt naar ‘Mindfull’ aanwezigheid dat ondersteunt de voortdurende energiestroom door beweging - de dansdialoog van ons bestaan wil benoemen tot de essentie van zo'n persoonlijke Inner Dance®, de innerlijke dans van ieder mens.


Integratie van cellulair bewustzijn van onze lichamelijke systemen in onze dagelijkse beweging en stemgebruik levert een innerlijke authenticiteit, een alom aanwezigheid, en een organisch wezen. Dit verbetert de algemene gezondheidstoestand en vermindert in het bijzonder chronische pijn en vermoeidheid zoals bij de fibromyalgie ziekte.

 

  • Laat je nieuwsgierigheid en een gevoel van onderzoek naar lichaam-geest-beweging-bewustzijn integratie in aanwezigheidstijd komen.
  • Kledingvoorschrift: gemakkelijke kleding, sokken, water (cellulair bewegen maakt je echt dorstig), een mat en een grote dosis humor.
  • Let op, als u last heeft van Tinitus of een andere orenaandoening, meldt dit dan voordat de sessie begint.

CONTACT

 

Contactpersoon

(namens de NCSV en de UCN): Wim Meijerink

 

Voor dringende zaken: 06 28 37 02 74


Email: info@cranio2020.nl

DATUM & LOCATIE

 

Zaterdag 26 oktober 2019


Conferentiecentrum Drakenburg

Dr. Albert Schweitzerweg 1

3744MG  Baarn

 

SOCIAL MEDIA

NCSV geaccrediteerd in cluster 1
RCN geaccrediteerd in cluster 4

(cluster 1 is aangevraagd)


Copyright 2019 © All Rights Reserved